Cuketová sekaná s mrkví
21.09.2014 19:50
Suroviny:
- 1000 g oloupané a vydlabané cukety
- 230 g mrkve (nejlépe bio nebo domácí)
- Lžička bujonu v bio kvalitě či bez glutamátu
- sůl
- pepř
- majoránka
- 3 stroužky česneku
- 50 ml olivového oleje
- ½ prášku do pečiva
- 6 vajec
- 550 g hrubé celozrnné pšeničné mouky
- 150 g špaldové (pšeničné) celozrnné jemné mouky
- 2 lžíce lahůdkového (francouzského) droždí
Postup:
Cuketu nastrouháme najemno, necháme odležet a vylijeme přebytečnou tekutinu. Nastrouháme mrkev a přidáme k cuketě. Okořeníme a prolisujeme ke směsi česnek, přidáme olej a vejce a důkladně promícháme. Nakonec do směsi zamícháme mouku, kypřící prášek a lahůdkové droždí (nemusí být, ale dodává cuketě na chuti). Toto množství nám vyjde na dvě formy biskupského chlebíčku (dvě formy na chléb), které si vyložíme pečícím papírem.
Formy dáme do vyhřáté trouby na zhruba 180 stupňů a pečeme přibližně ¾ hodiny až hodinu.