Fazole mungo na kari
28.10.2012 18:21
Suroviny:
- 200g fazolek mungo
- Olej
- 2 pórky
- 2 stroužky česneku
- kari
- květák
- mrkev
- cuketa
- brokolice
- hrášek
- škrobová moučka
- sůl
Postup:
Fazolky na dvě hodiny namočíme a poté uvaříme. Mezi tím pórky nakrájené na kolečka, nasekaný česnek a kari osmahneme na oleji. Přidáme květák pokrájený na růžičky, na kostičky nakrájenou mrkev, podlijeme trochou vody a krátce podusíme. Pak vmícháme nakrájenou cuketu, brokolici a hrášek. Přidáme uvařené fazole mungo a ještě chvíli dusíme. Směs zahustíme lžící škrobové moučky rozmíchané v trošce studené vody a necháme přejít varem. nakonec osolíme a podáváme s dušenou rýží.