Indická curry polévka
16.10.2014 10:36
Pokud máte rádi indické jídlo a stravujete se živými potravinami, tak vás tento jednoduchý raw recept, jakým je indická curry polévka, určitě potěší. Syrové polévky jsou vhodným občerstvením. Mohou být různých chutí a mohou velmi dobře naše chutě uspokojit. V tomto receptu je chuť smetany i nádech sladkosti.
Suroviny:
- 2 šálky nasekané cukety
- 1 šálek nakrájené okurky
- 1 šálek nasekaných namočených kešu nebo makadamových ořechů
- 2 stonky řapíkatého celeru
- ¼ šálku nasekané cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce mletého zázvoru (nebo čerstvá zázvorová šťáva)
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1,5 lžičky kari koření
- 1 lžíce agávového sirupu
- ½ lžičky mořské soli
- 1 šálek vody
- 2 lžíce shoyu
- 1 až 2 čerstvé chilli papričky nebo půl lžičky kayenského pepře (nemusí mýt, pokud nechceme)
Postup:
Vše v mixéru ve vysoké rychlosti smícháme do krémové hustoty. Podáváme okamžitě nebo uložíme ve ledničce ve vzduchotěsné nádobě.
Zdroj: www.about.com