V přírodě všechna zvířata jedí živé potraviny tak, jak je naleznou. Pouze lidé si své potraviny vaří a pouze lidé trpí rozšířenými a známými nemocemi a neduhy. Lidé, kteří jedí většinou syrové potraviny jsou čilejší, jejich mysl jasnější, ostřejší a logické uvažování je více aktivní.
Vaření je proces ničení potravin od okamžiku, kdy teplo je aplikováno na potraviny. Vaření výživové hodnoty potravin ničí.
Pokud dáte ruce jen na chvíli do vroucí vody nebo na rozpálená kamna, vás přesvědčí o tom, jak destruktivní je teplo. Jídlo je obvykle vystaveno těmto destruktivním teplotám asi půl hodiny nebo více. Veškeré živé látky se stávají zcela mrtvými a to díky působení tepla!
Vaření činí potraviny toxické! Toxicita vařeného jídla je potvrzena zdvojnásobením až ztrojnásobením počtu bílých krvinek po požití uvařeného jídla. Bílé krvinky jsou první obrannou linií a chrání imunitní systém. Vařením se vytváří mutace a karcinogeny
Vitamíny se poměrně rychle vařením zničí.
Minerály rychle ztrácejí svou organickou hodnotu a jsou ve vařeném stavu téměř nepoužitelné a tělo často ukládá do stavu kdy je kombinuje s nasycenými tuky a cholesterolem v oběhovém systému a tím tělo ucpává.
Vařené potraviny činí „mrtvým“ naše tělo, nejsou mu ničím prospěšným. Nedodávají tělu živé, aktivní a potřebné látky. Každý se o tom může přesvědčit sám na sobě. Kritika není na místě. Nikdy nemůžeme kritizovat to, s čím jsme se sami osobně nesetkali.
Zdroj: přeloženo z Living-foods.com
Raw produkty, ekologickou drogerii i přírodní kosmetiku nakoupíte v e-shopu www.ziva-strava-obchod.cz. Na těchto webových stránkách si můžete přečíst články o živé stravě a inspirovat se raw recepty. Inspiraci naleznete také na webu www.bio-shopping.cz