RAW Jablečné sušenky
22.04.2015 06:28
Přichází jaro a s ním také procházky přírodou s pejskem, jízda na kole, bruslích nebo třeba jen lenošení na zahradním lehátku. Často přemýšlím nad tím, jakou svačinku si přibalím s sebou na cesty do přírody. Tradičně vítězí banán, má praktický obal, který příroda sama rozloží, rychle doplní cukry, zažene hlad a ještě k tomu nějaký ten vitamín a minerály…
Banány jsou sice fajn, ale ráda občas udělám změnu. Raw jablečné sušenky se skořicí a oříšky jsou perfektní volbou. Do krabičky sbalím pár kousků a jen co se dostaví hlad, můžu začít hodovat. A nejen já...:-)
Recept:
Suroviny:
- šálek oříšků (může být jeden nebo více druhů, použila jsem lískové oříšky a mandle)
- 2 jablíčka
- šálek pohankových vloček
- 1 lžička skořice
- 10 datlí namočených do 1 dcl vody
Postup:
Oříšky pomeleme na mouku. Používám na to elektrický mlýnek na kávu, ve které umelu 1 hrnek na 3x. Mouka je krásně hladká.
Do mixéru vložíme pokrájená jablíčka, datle, vodu a skořici. Vše rozmixujeme na hladkou kaši.V misce smícháme rozmixovanou kaši s oříškovou moukou, přidáme pohankové vločky, dobře promícháme. Na pláty sušičky tuto směs naneseme ve vrstvě cca 0,5 cm (může být vyšší dle vaší momentální nálady:-)) a naznačíme řezy nebo vytváříme pomocí formy kolečka či jiné tvary. Takto sušíme cca 5-7 hodin.
Dobrou chuť