Špaldová směs s cizrnou a sušenými švestkami

19.09.2014 19:13

Suroviny:

  • 100 g cizrny
  • 200 g špaldových zrn
  • 6 sušených švestek
  • 1 lžičku rozinek
  • 6 lžic bílého vína
  • Olej
  • 2 cibule
  • Menší celer
  • Mrkev
  • Lžíce posekaných mandlí
  • Bio zeleninový bujón, sůl, petrželka

 

Postup:

Cizrnu a špaldu přes noc namočíme- odděleně, a pak každou zvlášť uvaříme do měkka. Švestky a rozinky zalijeme vínem. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný celer a nastrouhanou mrkev a mandle. Všechno chvíli orestujeme, přidáme uvařenou cizrnu a špaldu a ochutíme zeleninovým bujónem a solí. Přidáme rozinky a švestky nakrájené na nudličky. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme cca 10-15 minut. Na konec přidáme petrželku.

Zpět

Kontakt

Jana Přibylová
Mírová 1446
Rychnov nad Kněžnou
51601

605307857

www.ziva-strava-obchod.cz

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode