Špaldová směs s cizrnou a sušenými švestkami
19.09.2014 19:13
Suroviny:
- 100 g cizrny
- 200 g špaldových zrn
- 6 sušených švestek
- 1 lžičku rozinek
- 6 lžic bílého vína
- Olej
- 2 cibule
- Menší celer
- Mrkev
- Lžíce posekaných mandlí
- Bio zeleninový bujón, sůl, petrželka
Postup:
Cizrnu a špaldu přes noc namočíme- odděleně, a pak každou zvlášť uvaříme do měkka. Švestky a rozinky zalijeme vínem. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný celer a nastrouhanou mrkev a mandle. Všechno chvíli orestujeme, přidáme uvařenou cizrnu a špaldu a ochutíme zeleninovým bujónem a solí. Přidáme rozinky a švestky nakrájené na nudličky. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme cca 10-15 minut. Na konec přidáme petrželku.