Spojení (Making the Connection)

Snímek Spojení (Making the Connection) od Světové veganské společnosti  se skládá z příběhů, které nás vybízí, abychom si všechny předkládané informace spojili "dohromady".

1. Je možné si na veganském jídle pochutnat?
Odpoví nám kuchaři Daniel Mongraw a Fatih Guven z londýnské restaurace Saf.
2. Je možné být atletem, když se stravuji pouze vegansky?
Odpoví nám atletka Fiona Oakes.
3. Je veganství zdravé?
Odpoví nám dietoložka z Národní zdravotnické služby Sandra Hood
"Ministerstvo zdravotnictví doporučuje více rostlinné stravy, denně alespoň 5 porcí ovoce a zeleniny."
4. Je možné být vegankou v těhotenství?
Odpoví nám fitness instruktorka Hester Campbell.
5. Jaký dopad má naše stravování na ekologii?
Odpoví nám poslankyně Kerry McCarthy
"Kdyby v současnosti žili všichni západním stylem, potřebovali bychom tři planety velikosti Země, aby nás uživily."
6. Uživili bychom se pouze rostlinnou stravou?
Na Tolhurstově farmě bez hospodářských zvířat nám odpoví poradce v biozemědělství Graham Cole a farmář Iain Tolhurst.
"Zemědělsko-lesnický projekt ukazuje, že bychom mohli pěstovat i plodiny, které dovážíme, a mnohé by se dalo pěstovat venku namísto ve vytápěných sklenících."
7. Jak je propojené životní prostředí a potrava, kterou jíme?
Odpoví nám Trewin Restorick ředitel organizace pro životní prostředí Global Action Plan a ekolog Cameron Green ze stejné organizace
"Každý krok na cestě z pole na náš talíř uvolňuje uhlík. Až 18% skleníkových plynů má na svědomí výroba masa a mléčných výrobků. Letání se podílí jen 2%."
8. Je vegetariánství cíl nebo jen začátek cesty?
Odpoví nám absolventka MA Beenal Shingadia společně se spisovatelem a básníkem Benjaminem Zephaniahem.
"Řada z nás má zvířecí společníky - psy, kočky a králíky. Žijí s námi jako členové rodiny. Když zemřou, truchlíme. Přesto zabíjíme a jíme zvířata, která se vůbec neliší od těch, která milujeme. Tomu se říká druhová nadřazenost - předsudky vůči příslušníkům jiných druhů."
"Každý rok umírají milióny telat a kuřat kvůli mléku a vejcím. Kohoutci nesnášejí vejce a nehodí se na maso, takže se zabíjejí už v den vylíhnutí."
"Více než 20 % dojnic posílaných na jatka je březích. Z kůže nenarozených telat se dělá jemný semiš."

Zdroj:www.youtube.com

Kontakt

Jana Přibylová
Mírová 1446
Rychnov nad Kněžnou
51601

605307857

www.ziva-strava-obchod.cz

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode